Billige Bali

Ta gjerne med kontaktlinser på ferie.

Bali har vært hardt rammet de siste par årene med synkende kurser og terror. I dag er Bali et sikkert og billig sted å ta sin ferie og balineserne er ikke blitt mindre vennlige.
Hva skal en uke på Bali koste?
Overnatting for 2 voksne og 2 barn, en tur rundt på øya, en tur i regnskogen og et par besøk til de lokale landsbyene, for å se på batikk og lignende. Et raskt gjett vil komme på 1500-2000 kr., men det trenger ikke å koste mer enn 600-800 kr. Det viktiske for å holde nede forbruket er å bruke sin sunne fornuft. Kjøp ikke det første og det beste man blir tilbud.

På Bali kan man få svette på pannen hvis man vil ha tingene til den riktige prisen og skal man handle til den store gullmedaljekan det lønne seg å ha tatt et solid forbrukslån på forhånd, for man blir fort fristet haha.

Lei eventuelt en bil i en uke og kjør selv rundt på øya. Når man er fire blir det raskt dyrt i buss eller bemo. Spis som de lokale og trekk litt vekk fra de vanlige turistområdene. Det er også lett å finne et billig spisested; spis som de lokale eller gå en tur rundt på lokale markeder.

Det neste store problemet er jo så suvenirer. Skal jeg kjøpe den krukken nå eller skal jeg vente til den neste byen?. Et godt råd er å snakke med andre om hva prisene er i de forskjellige områdene. I noen områder er det flere turister enn i andre og det er derfor større svingninger i prisene. Vær oppmerksom på prisene – for eksempel har den nordlige delen av øya ikke det samme prisnivået som den sørlige delen av øya, forhør deg omkring pruting av prisen så kan det være mange penger å spare. Men bruk sunn fornuft.

Siden slutten av 90-tallet har den indonesiske økonomi vært gjennom mye! Først gikk president Suharto av og senere på året rammet den altomfattende asiatiske krisen også Indonesia, hvilken fikk den Indonesiske valutaen rupien til å stupdykke og det ble vanskelig for lokalbefolkningen å få lån.

Alt dette har bare hatt litt innvirkning på turismen på Bali. Turismen falt i 1987-1998 med ca. 20 %, men sommeren 1998 var de fleste turistene kommet tilbake. I 2002 kom så terrorangrepet på Sari Club, også dette ser Bali nå til å være kommet seg over. Og hvis man ser på hva man får for pengene så er det ikke så rart.

Kuta
Kuta er en turistby på både godt og vondt. Det finner man denne unge australieren med surfebretten under armen, et hav av japanere eller nordmannen med ølvommen sin som er på tur med Vingreiser (Eller hva de nå alle heter???). Det er også her at du kan møte backpackere fra hele verden som slapper av og nyter strand, vann og øl. Det er da heller ikke uten grunn, ettersom Kuta er et billig sted å feste. Byen er imidlertid ikke videre balinesisk, men har lånt mye kultur fra utlandet.

Denpasar
Denspasar er den største byen på Bali og det er her du finner flyselskaper, Lufthavnen, reisebyrå og sykehus og lignende.

Lovina
Lovina, som er blitt er hotspott for backpacker, er kjent for strendene sine med svarte vulkansk sand og gode muligheter for å se delfiner. Både mat og overnatting er billig, spesielt utenfor turistsesongen.

Gunung Batur
Gunung Batur er det naturlige valget, hvis man vil besøke en av Balis vulkaner. Den er lett å bestige, oppstigningen gjøres om morgenen innen soloppgang, og det er en fantastisk utsikt fra toppen. Det er imidlertid mange turister og dermed også mange som vil lure deg (ikke lån bort kameraet ditt!).

Ubud
Ubud er ett av de sjeldne stedene i verden, hvor det er en fordel å ankomme stresset! Byen er simpelthen innbegrepet av fred og ro, her vil man raskt føle seg totalt avslappet. Å angå til byen fullmåne, se templene deres i alt floret deres med fargene deres og danserne deres er virkelig et besøk verdt. Det gir et minne for livet. Mange av overnattings muligheter i Ubud er bungalows – gjerne sammen med hotell eller private hus. Byen er et senter for kunst og håndverk og det er her du kan se folk sitte utenfor verkstedene deres iferd med å skjære ut skulpturer av tre.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Foto – en flott hobby
  2. Fornye pass for å dra til England?
  3. Hvor mye penger trenger man til en sydenferie?
  4. Slik blir bilferien din bedre
  5. Online Datingtips: Ikke ta det personlig!
  6. Bryllup i utlandet – Dra til Mauritius
  7. Hvordan bli kvitt kviser
  8. Slik får dere en flott bryllupsreise
  9. Ekstremsport i India
  10. Dårlig med sommerjobb? Vær kreativ og tjen penger

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.