Egen hjemmeside Nettgründer NorskePlugins
Den nakne sannhet Gratis på Nett Videosiden Norsk Nettmagasin 49Studio - Humor & Ironi!
Barnematoppskrifter Suppeoppskrifter Fiskemoro Fotballmoro BilTips
Alt om Pattaya ThailandTur.no Nordmenn i Thailand
Lån uten sikkerhet Tips om forbrukslån
Deksler til Iphone

Fornye pass for å dra til England?

momsfri004

Her presenteres et dilemma som for mange er aktuelt nå som den aller mest populære ferietiden nærmer seg – nemlig fornyelse av pass.

Spørsmål:

Hei.

Jeg skal reise fredag, 4. desember til London, England. Kommer hjem enten 6. eller 7. desember.

Jeg hørte via de jeg reiser med at UK hadde en regel som tilsvarte det at du ikke kunne reise til UK med et pass som går ut om 6 måneder eller mindre. Mitt går ut 1. juni 2010.

Er det slikt den dag i dag?

Svar:

UK er ikke med i den passfrie delen av Schengen, så det er passkontroll for å komme inn i UK (fra alle destinasjoner, kanskje unntak av reisende fra Irland?). Selv om det er passkontroll har alle som har rett til å være i Schengen, også rett til å være i UK (litt forenklet). Derfor må man også vise pass på innreise til Norge fra UK (og også utreise). Teoretisk sett tipper jeg at man ved å på annet vis kunne bevise sin oppholdsrett i Schengen, så ville man slippe inn i UK uten pass, men dette er nok ingen praktisk fremgangsmåte å anbefale.

Les også: Lån penger til reisen.

I forhold til helsetjenester kan det være lurt med europeisk helsetrygdkort, det får man fra folketrygden. Reiseforsikring er jo uansett lurt å ha, og ikke spesielt dyrt heller, da det gjelder alle overnattingsreiser i Norge også.

Mange land har faktisk generelt krav om passgyldighet på 6+ måneder, jeg aner ikke om det gjelder UK, men du er uansett innenfor denne rammen.

Sjekk Hotels.com for billige hoteller.

Webside : pleb

Bio : Forfatteren har erfaring med drifting av nettsteder innenfor reise, og ser på seg selv som godt orientert på dette feltet. Den største nettsiden er nok en portal for ungdom som er glad i sydenturer - og går under navnet Partyferie.com .

1 kommentar

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Hvor mye penger trenger man til en sydenferie?
  2. Bedre økonomi – bytt til billigere bil
  3. Spa gavekort – Perfekt julegavetips til den du elsker
  4. Gratis Golfbok til facebookere
  5. Drømmestart for Norge i EM kvalifiseringen!
  6. Bli bedre til å tale til en forsamling
  7. Bryllup i utlandet – Dra til Mauritius
  8. Slik får dere en flott bryllupsreise
  9. Ekstremsport i India
  10. Dårlig med sommerjobb? Vær kreativ og tjen penger

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.