Foto – en flott hobby

digital_foto

Fotografi var en lang stund forbeholdt profesjonelle fotografer. Tidligere hadde man kanskje et engangskamera eller et heller dårlig kompaktkamera man brukte når man tok bilder i bursdager, konfirmasjoner, bryllup og andre tilstelninger. Tiden har derimot gått fremover og mange har i dag et kamera som på mange måter kan måle seg med de som er profesjonelle fotografer. Den største utfordringen for mange er nok likevel å gjøre seg kjent med alle innstillinger og duppeditter man finner på dagens kamera. Akkurat derfor er det nok fremdeles mange som faktisk benytter seg av sitt gamle kompaktkamera istedet for å ta i bruk det nyinnkjøpte speilreflekskameraet man betalte 12.000 kroner for.

Man kan mange plasser få enkel hjelp til hvordan man bruker kamera. Man kan få tips og råd. Man kan også følge små kurs som kjøres. Ett av disse stedene er bladet Digital Foto, som har et flott tilbud til deg akkurat nå. Bestiller du 2 nummer av digital foto får du også med, gratis, en tegneplate med pann eller en flott fotobok uten ekstra kostnad.

Det viktigste du gjør hvis du nettopp har gått til innkjøp av et nytt kamera er å ta ting forsiktig. Ikke start med å skumme gjennom brukermanualen og tro du vil huske alle knapper og funksjoner etter første forsøk. Prøv deg heller frem forsiktig. Ta mange bilder av samme objekt. Forsøk forskjellige innstillinger og se deretter forskjellen når du laster bildene inn på datamaskinen. Heldigvis trenger man ikke i dag å sende hele filmen til fremkalling så snart filmrullen er oppbrukt. På den måten kan man enkelt og forsiktig prøve seg frem til hva som er best, og hvilke innstillinger man skal bruke under forskjellige forhold for å få de beste bildene.

Et annet tips kan være å dele hobbyen din med andre. Finnes det en fotogruppe i området rundt deg kan det være smart å bli medlem i denne. Der vil du finne andre som også er intresserte i det å ta foto, slik at dere kan dele erfaringer dere imellom. Det er også en flott plass hvis du er helt nybegynner. Man kan få masse gode tips fra folk som har drevet med foto en stund i slike grupper. Hvis det ikke finnes slike grupper i ditt nærområde kan det være et bra tips å se om man kan treffe andre personer som er intressert i foto der du bor. Selv om man bare er to stykker, og selv om begge er nybegynnere lærer man mye av hverandre om begge driver med det samme. Man vil dessuten dele gleder når man får det til akkurat slik man vil ha det. Man deler også nedturer n¨r alt går dårlig og den ene kan backe opp den andre i slike situasjoner.

Uansett, ha det morsomt og trivelig med din fotohobby.
Benytt deg gjerne også av sider på nett for å få hjelp.
Er du på utkikk etter et gratis fotoredigeringsprogram kan man bruke GIMP. Dette finner du her: Gratis bilderedigering.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Hvitevarer som julegave?
  2. Hvorfor selger man sitt gull
  3. Fornye pass for å dra til England?
  4. Slik blir bilferien din bedre
  5. Casino og bingo på nettet topper i 2010
  6. Yashika leverer det digitale Holga
  7. Cruise ombord på Queen Mary 2
  8. Slik får dere en flott bryllupsreise
  9. Ekstremsport i India
  10. Dårlig med sommerjobb? Vær kreativ og tjen penger

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.