Sushi med laks og reker

sushi

Sushi er en rett som mange nordmenn ikke ville gjort så mye som å lukte på for 15-20 år siden. I løpet av de siste årene har sushi blitt mektig populært og man finner sushirestauranter omtrent i enhver norsk by. Sushi er enkelt å lage, men skal det lages proffesjonelt trenger man ofte mange år med egen sushiskole på baken før man får tre inn i yrket som sushikokk. Det er likevel morsomt å prøve seg frem, men husk alltid å ha ferske råvarer når du tilbereder sushi. Det er meget viktig!
Vi kjører igang med en enkel oppskrift på sushi her, noe som burde bli en grei sak for de aller fleste amatørkokker å lage.
Oppskriften under er beregnet på 4 porsjoner.

Ingredienser

3 dl japansk ris (klisterris)
4 ss hvitvinseddik
3 ss sukker
2 ss tørr sherry
4 stk tørkede japanske sopp
1/3 agurk i staver
2 blad(er) store grønne fra purre, forvellet
3 stk egg
salt
olje til steking
2 skive(r) skiver fersk, røket laks
50 gr pillede reker

Tilberedning

Bløtlegg den tørkede soppen i varmt vann i 30 minutter.

Kok risen i 3 dl vann i 15 minutter. Rør sammen eddik, sukker og sherry. Hell det over risen. Skjær soppen i strimler og stek den i litt olje.

Fordel halvparten av risen i et tynt lag på purrebladene. Fordel agurk, sopp og strimlet omelett på midten og rull dem sammen til en pølse. Skjær dem i stykker på 3 cm. når de er kalde.

Bland rekene i halvparten av risen som er til overs. Fordel den på resten av de små omelettene, rull dem sammen og pynt med en strimmel purre. Rull med våte hender små kuler av resten av risen og pynt med laks.
Server de tre ulike slags sushi kalde med soyasau.

Vel bekomme.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

1 kommentar

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Hvem er tidenes mann med stor M?
  2. Spa gavekort – Perfekt julegavetips til den du elsker
  3. Italiensk pizzabunn
  4. Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong, paprika og tomat
  5. Hvordan bli kvitt kviser
  6. Bifftomater med tunfisksalat
  7. Ekstremsport i India
  8. Dårlig med sommerjobb? Vær kreativ og tjen penger
  9. Katalansk kylling
  10. En meksikansk lørdag med Nachos

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.