Kaffe latte

latte

Det har vært noen ganger på reiser sørover at jeg måtte forklare hvordan man lager en god kaffe latte, eller caffè latte som det egentlig skrives.

Oppskriften er egentlig veldig enkel:
1. lag en enkel eller dobbel espresso i et stort glass.
2. steam melk og fyll på
3. avslutt med ca. 3cm på toppen

Du kan sette til sukker, kaffelikør (monin er en av klassikerne med mange gode smaker), og forskjellig topping etter smak.

Har du ingen espressomaskin selv kan du bruke vanlig kaffe. Sterk kaffe såklart.
Og har du ikke espressomaskin er faren stor for at du heller ikke har melksteamer. En god triks er å piske melken i et halvt minutt i en høy plastkopp (for å få inn maksimalt med luft), og så ha det i mikrobølgeovnen på full guff. Slå den av før det flyter over ellers må du begynne forfra igjen.

Du kan oppnå ganske stilige effekter ved å bytte om på rekkefølgen på kaffen og melken: her er det bare å eksperimentere.

Oppskriften på kaffe latte er det Herbert van-Vliet fra Kaffepads som har sendt inn.

Webside : AnonymGjest

Bio : -AnonymGjest- er artikler som blir foreslått via tipskista vår og blir derfor publisert under navnet "AnonymGjest". Ta gjerne en titt på siden det er linket til nederst i artiklen for å få ett overblikk over siden hvor artiklen er hentet fra.

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Hvitevarer som julegave?
  2. Norsk Nettmagasin passerer 300 på facebook
  3. Slik blir bilferien din bedre
  4. Sushi med laks og reker
  5. Italiensk pizzabunn
  6. Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong, paprika og tomat
  7. Shoppingtips for kvinner
  8. Dårlig klima i bilen?
  9. Hvordan slutte å røyke
  10. Advarsler på norske reklamer

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.