Bedre økonomi – bytt til billigere bil

buying_car

Mange opplever i løpet av livet å komme i vanskelige økonomiske situasjoner. Det som er litt synd er at folk ikke greier å stramme inn før de liksom sitter med kniven på strupen og da er det ofte og i mange tilfeller allerede for sent. Det man da ser er at nødløsningene ofte blir å skaffe seg kredittkort eller forbrukslån slik at man opprettholder livsstilen, før det hele raser sammen til slutt med en mye værre utgang enn om man hadde tatt grep med en gang man hadde sett at økonomien begynte å forværre seg.

Det første man bør være oppmerksomme på er faresignalene på at økonomien begynner å bli strammere. Er det slik at faste regninger har en tendens til å bli liggende lenge ubetalt, kanskje utsettes til det påløper både purregebyr og inkassosalær, ja, da er det allerede på tide å ta grep om økonomien. Bare det at det påløper gebyr og salær på regningene gjør at økonomien blir enda strammere.

bytt bil Bedre økonomi  bytt til billigere bil

Ett grep man kan ta er å bytte til en billigere bil. Dette vil vel kanskje ikke være en mulighet i en del tilfeller, men mange sitter i dag med en bil med en verdi 150.000-250.000 og kanskje enda mere, samtidig som de forsvarer et billån og i tillegg har en stram økonomi.
Hvis vi tar et tenkt eksempel har du en bil med en verdi 200.000, samtidig med at du har et billån på 100.000.
Bytter du her til en bil med en verdi av rundt 50.000.- vil du kunne betale ut billånet, samtidig som du også får litt ekstra, slik at du kan komme deg a jour med regninger du kanskje har utsatt en god stund.
Forskjellene på en bil til 200.000 og 50.000 er nok merkbare, men ofte ikke værre enn at man fint greier å leve med en bil til 50.000 inntil at man har kommet seg over den økonomiske kneiken.

Folk har en tendens til å tro at ting går over av seg selv så lenge man bare lar det skure og gå, men slik er det nå engang ikke.
Dette er heller ikke noe sparetips for alle, men et greit forslag til de som ser at de er på veg inn i en liten krise til å komme seg over denne kneiken.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

5 kommentarer

 • Lagt inn 20:56 - 17.01.2011
  Av: Metallian

  Godt tips, billån er jo ofte svært dyre også.

  • Lagt inn 18:39 - 19.01.2011
   Av: Nettgründer

   Jeg har i ett til to års perioder hatt billige biler til 45-50 tusen som har fungert fint og solgt de igjen etter 1-2 år for omtrent samme prisen :-)  

   • Lagt inn 12:57 - 27.01.2011
    Av: Kamelryttersken

    Bor man slik at man har relativt gode kollektive transportløsninger, kan medlemsskap i et bilkollektiv være en løsning. Man har tilgang til flere biltyper, og betaler bare for det man bruker bilen. Innmeldingsavgift ca 5.000 kroner.
    For bil er ikke et MÅ ha. Hovedsaken er at man kommer seg fra A til B på en grei måte, og at man får med seg det man trenger å ha med seg.
    Sommerstid kan en sykkel og apostlenes hester være vel så bra som det å kjøre bil til butikken. Og ungene kan gjerne sykle på trening, de må ikke kjøres i tide og utide.

    • [...] hester er så absolutt gode alternativer når man bor i byen. Norsk nettmagasins artikkel om biløkonomi gir litt perspektiv på økonomien i bilholdet kontra privatøkonomi som kan være lurt å ta med [...]

     • Lagt inn 20:47 - 04.11.2011
      Av: Lars

      Ikke dumt innlegg. Da jeg leste overskriften ble jeg skeptisk, for tenkte umiddelbart at «vi» liksom skulle bytte ut vanlig bil med en crappy en til 15.000. En så billig bil vil jo etterhvert ikke bli så billig likevel om den feks må på verksted etterhvert. Bytting av deler osv kan fort bli dyrt. En bil til 50k på en annen side, kan fort være i så god stand at den kan være i mange år uten å  gå i stykker. Dessuten kan man jo også bytte til en bil der man får billigere forsikring. Med det samme man er i gang, mener jeg.

      (Påkrevd)
      (Påkrevd, vil ikke bli publisert)
      CommentLuv badge

      No related posts.


      Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

      Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.