Den uendelige historie

den_uendelige_historie

Michael Endes «Den uendelige historie» har vært sengelektyre for Minstemann det siste halve året. Leser en side eller to, og så sovner han. Neste kveld spør han «Hvor langt er vi kommet i «Den uendelige historie?» Vi har en dansk utgave, ervervet fra ti-kronerskurven i et lokalt antikvariat, så det er en utfordring å simultanoversette til nordlending.

I kveld var vi kommet til der hvor Bastian Balthasar Bux, historiens hovedperson og Fantàsias redningsmann, ønsker at han er den viseste i hele Fantàsia.

Men at være viis, det ville sige, at man var hævet over glæde og sorg, angst og medlidenhed, ærgerrighed og følelse av at være krenket. At være viss ville sige at man var hævet over alt, ikke at føle had eller kærlighed i noget forhold, men at være fuldkommen uberørt af andres sympati eller antipati. Den virkelig vise lod sig ikke påvirke af noget som helst. Han var urørlig, og kunne ikke rammes av noget

Kan være en utfordring for noen og enhver å tilegne seg slik visdom? Eller er dette visdom slik vi forstår begrepet?

Denne posten er opprinnelig skrevet av Ragnhild som også skriver en masse godbiter på Karavanseraiet. Ta gjerne en titt innom bloggen hennes også.

Webside : AnonymGjest

Bio : -AnonymGjest- er artikler som blir foreslått via tipskista vår og blir derfor publisert under navnet "AnonymGjest". Ta gjerne en titt på siden det er linket til nederst i artiklen for å få ett overblikk over siden hvor artiklen er hentet fra.

3 kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Filmanbfaling: Fast and Furious 5
  2. Kontaktlinser redder liv
  3. Hvorfor selger man sitt gull
  4. Online Datingtips: Ikke ta det personlig!
  5. Bedre økonomi – bytt til billigere bil
  6. Yashika leverer det digitale Holga
  7. Spa gavekort – Perfekt julegavetips til den du elsker
  8. Handle mote på internett
  9. 13 dagers arrangert Mc- Tur i Nord Thailand.
  10. Motemuseer for den moteintresserte

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.