Hvorfor selger man sitt gull

sell_gold

Gull er et av de dyreste metall man har her på jorden og er blitt brukt innen metallurgien lenge, faktisk i flere tusen år. Gull brukes ofte i kunst, til laging av smykker og ringer og i myntlaging. Gjennom historien har gull ofte vært grunnlaget for økonomisk politikk. Folk kjøper gjerne gull i form av smykker eller ringer, eller som en investering, eller begge deler. I tider hvor økonomien ikke er helt på topp kan man også bruke gull som salgsvare, i bytte mot valuta. Tidligere byttet man jo også gjerne gull mot produkter og dyr, mens i dag selges det nok hovedsakelig i bytte mot valuta.

Hvorfor selger folk gull?
- Det første man tenker på er selvsagt den økonomiske situasjon. Gull kan selges når man opplever nedgangstid. Er det firmaet som har gått dukken, har du mistet jobben, eller noe annet. Gull kan være løsningen når andre ting er prøvd og ikke funnet tilfredsstillende.
- Gull blir nok også solgt for å erhverve seg andre ting. Dette kan være ny TV, ny sofa eller andre nytteting man trenger.
- Gull blir også solgt for å erhverve seg gull. På lik linje med andre hobbyer, som f.eks. frimerkesamling er det faktisk også mange som driver med «bytting» av gull.
- Enkelte som handler smykker og ringer kjøper dem rett og slett på impuls. Å selge unna gullsmykker som man ikke trenger kan åpne for en bedre cashflow.
- Enkelte trader i gull, på lik linje som noen trader i aksjer og andre verdier. Dette ligger nok på et litt mere profesjonelt nivå, men er også en grunn til at enkelte selger gull.

Unngå fellene når du selger gull.
- Før du selger ditt gull, få noen til å taksere det gullet du ønsker å selge slik at du røfft vet hvor mye det er verdt.
- Bestem deg for om du vil selge til en gullsmed, auksjonere bort gullet online, pantsette det eller selge det til en online gulloppkjøper.
- Enkelte ganger kan du få bedre pris hos en gullsmed hvis du har gullsmykker med meget vakkert design, så det kan lønne seg å høre med en gullsmed hvis du har et smykke eller en ring med meget vakkert design.
- Gullbrev.no kan være verdt å sjekke ut. I motsetning til lånekontoret i oslo, som er en pantelåner, er gullbrev en online gulloppkjøper. Disse gir deg et tilbud som du enten kan godta eller forkaste.

Og sist, men ikke minst, har du gull med stor affeksjonsverdi for deg bør du tenkke over at du ikke får tilbake gullet etter at det er solgt.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

1 kommentar

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

No related posts.


Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.