13 dagers arrangert Mc- Tur i Nord Thailand.

ThailandMcTours5rezize600
Her er et kort reisebrev fra vår første arrangerte Mc tur i Nord Thailand. Turen var på totalt 17 dager, med 13 dager på veien.

Gruppa møtte opp på Hard Rock hotell i Pattaya den 12.februar, for å være med på den 2 dager lange Burapa Pattaya Bike Week, som er det største treffet i thailand. Thailand Mc Tours som er arrangør av denne turen hadde egen stand der, slik at gruppa hadde en møteplass for folk. Det var over 40.000 besøkende totalt denne helgen, og over 6000 sykler, så dette var en stor fest.

På søndagsmorgenen la vi ut på første etappe som gikk fra Pattaya til Korat og vi var 15 sykler, en følgebil og totalt 21 deltakere på turen. Vi hadde 2 reiseledere, en som kjørte foran på mc, og en som satt i følgebilen. Han var også kameramann og filmet hele turen.

Korat var en stor opplevelse, da det var kinesisk nyttår og valentines day på samme kvelden. Etter fellesmiddag på en flott resturant fikkk vi se litt av showet før slitne bikere etter første dagsetappen i et nytt og uvant land å kjøre i, fikk seg sin velfortjente søvn.

Neste etappe var Udon thani, der vi kjørte innenlandsvei via chayaphum og inn til byen. Det var nå den virkelige opplevelsen begynte, da det thailandske landsbylivet var en del av opplevelsen langs veien. Bøndene stoppet opp med det de drev på med, når vi kom brummende mens bøndene vinket til oss. I Udon Thani fikk gruppa tid til å ta en bytur, da vi skulle starte litt senere neste morgen for en kortere etappe. Herfra fulgte vi Mekongelven langs Laosgrensen opp til et lite tettsted som het Chiang Khan. Her bodde vi helt inntil elven, og vi fikk tatt en båttur på elven på ettermiddagen før ny fellesmiddag i ekte thai stil. Deretter gikk turen til Uttaradit og deretter til Chiang Rai og Golden triangle. Her besøkte vi også Wat Rung Khun, et av de mest kjente hvite temlene i Thailnad, Home of Opium og Long Neck stammene som var store attraksjoner for gruppa.

Etter to netter i Chiang Rai og Golden triangle, bar det mot Chiang mai. Her var vi også 2 netter, der vi fikk besøk på det store kjente temlepet Doi Suthep og vi fikk være med på en “Cantoc dinner” med show og folkedans.

Så kom turens tøffeste etappe som gikk fra Chiang Mai til Mae Hong Son oppi fjellene. Her er det 1864 svinger på 20 mil, så denne turen var tøff, men alle fikk diplom av turistsjefen i Mae Hong Son. Dagen etter var faktisk vel så tøff, da vi kjørte via ett av thailands høyeste fjell ned til Lampang.

Etter en natt i Lampang med koselig fellesmiddag ved elven på kvelden var det klart for nye mil på veien og neste by som var Sukhotai, deretter Lop Buri, apebyen med løse aper i hele byen. Også et populært innslag for gruppa.

Vel hjemme i Pattaya igjen og nesten 3500 km, avslutta vi festen hos Kåres Party bar med gratis mat og utdeling av oscar-priser til noen på gruppa som hadde utmerket seg spesiellt i løpet av turen.
En fantastisk jomfrutur arrangert av Thailand Mc Tours, som har denne turen som hovedtur og kommer til å kjøre denne flere ganger i år, samt også etter bike week neste år. I tillegg kommer det flere spennende reisemål fra disse fremover. Følg med på www.thailandmc.com
Beklager at vi ikke fikk med alle severdigheter og opplevelser i dette reisebrevet, men turen var såpass lang at dette må nesten deles opp eller oppleves hvis dere skal få et intrykk av alt!

Webside : Tom

Bio : Har bodd i Thailand mere eller mindre de siste 10 årene. Har opplevd Thailand ved å reise rundt fortrinnsvis på motorsykkel, men også med bil, båt, tog og fly. Driver VIP-Reiser, et norsk reisebyrå i Pattaya som også drifter Thailand Mc Tours og Thailand Golf Tours. Har naturlig nok reise som hovedtema, og kan svare på det meste innen reise i Thailand og Asia.

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Kontaktlinser redder liv
  2. Foto – en flott hobby
  3. Yashika leverer det digitale Holga
  4. Cruise ombord på Queen Mary 2
  5. Drømmestart for Norge i EM kvalifiseringen!
  6. Bryllup i utlandet – Dra til Mauritius
  7. Slik får dere en flott bryllupsreise
  8. Ekstremsport i India
  9. Dårlig klima i bilen?
  10. Koh Chang – tre tips for en super ferie

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.