Nettgründer NorskePlugins
Gratis på Nett Videosiden Norsk Nettmagasin 49Studio - Humor & Ironi!
Fotballmoro BilTips

Spar penger! Tips om bilkjøp og bilvedlikehold

penger-bil

Bilen er en av de tingene nordmenn bruker absolutt mest penger på i tillegg til bolig. I undersøkelser har man kommet frem til at mange bruker så mye som 30% av sin totale inntekt på bilen. Det er faktisk veldig mye penger å spare på bil om man følger noen få og velmente råd. Under presenterer vi fire råd som omhandler billån, forsikring, bensin og vedlikehold. Ved å benytte deg av disse rådene kan du spare flere tusen kroner hvert eneste år på din bil.

1: Ofte er det slik at en må ta opp billån ved kjøp av bil. Snakk med banken din hvilke betingelser de kan gi deg. Snak også med andre banker om hvilke betingelser de kan gi ved flytting av dine lån. Noen ganger kan det lønne seg å slå sammen for eksempel huslån, forbrukslån og billån, apoteket mens andre ganger kan det derimot lønne seg å ha lånene hver for seg. Få et oppsett på hva du må betale for lånet i kroner og øre. Mange lar seg lure av lave månedsbeløp og lang nedbetalingstid, men ofte kan dette koste dyrt. Ha is i magen når du snakker med bankene og ikke bare bruk din faste bank av gammel vane.

Under finner du kjøpekontrakt for bil og MC.
Last dem gjerne ned.
Her kan du laste ned kjøpekontrakt for bil.

Her kan du laste ned kjøpekontrakt for MC.

2: Bilforsikring er en ting alle som eier en bil må ha. Her gjelder nesten akkurat det samme som ved lån. Forsikring på bil er ofte veldig dyr om du skal kjøpe din første bil, så vær oppmerksom på at man kan føre over bonus fra familie i rett ned eller oppadstigende linje hos mange forsikringsselskap. Forsikringsselskapene har lojalitetsprogram hvor de tilbyr bonus når du har flere forsikringer i samme selskap, og mange ganger kan det lønne seg å ta en ekstra forsikring, for eksempel en ulykkesforsikring om du allerede har husforsikring og bilforsikringen hos det samme selskapet. Det er også viktig å på forhånd ha gjort seg opp en mening om hva som skal forsikres på bilen. Er bilen en bruktbil er det ikke alltid man trenger en full kasko når den skal forsikres. Innhent tilbud fra så mange forsikringsselskap som mulig og vær nøktern når du vurderer tilbudene da de som skal selge deg forsikringene er selgere og ofte kan komme med mange “lokketilbud” som i mange tilfeller koster mere enn de smaker.

3: Bensin i norge er dyrt, og er nok en av de største utgiftene man har på en bil. Det er vanskelig å få bensinen billigere, men du kan selv trene deg opp til å bruke mindre bensin. Ved å forandre din kjørestil, slik at du er fjerlett på gasspedelen smatidig som du planlegger kjøring i trafikken slik at du unngår stopper er begge deler bensinbesparende. Noe annet er det også å planlegge bruk av bilen. Trenger du virkelig å kaste deg inn i bilen om du skal på kiosken som ligger 200 meter unna?
Trenger man å bruke bilen om man skal i kirken med familien på juleaften? Planlegg dine turer med bilen og spar både bensinutgifter, forsikringspenger (mindre km hvert år) og utgifter til bilvedlikehold (mindre slitasje)

4: Bilvedlikehold er en annen ting som spiser en del penger, særlig om bilen er en bruktbil. En del kan vi gjøre selv, men ved større reperasjoner er nok de fleste av oss likevel nødt til å ty til faghjelp. Selve vedlikeholdet er det likevel en del å spare på. Ved bilvask trenger man faktisk ikke gå til innkjøp av dyre shampoer spesiallaget for bil og voks man kjøper på stedets bensinstasjon. Bruk vanlig vann med en dash zalo oppi, så blir bilen skinnende ren etter en liten skuring. Mange har også begynt å ty til bilverksteder ved skifte av dekk. Dette er rett og slett bortkastede penger. 99,5% av oss er i stand til å skru ut noen skruer, sette på et nytt dekk og skru i skruene igjen. Føler du at du ikke kan gjøre dette selv så spør en kompis, far eller arbeidskollega om de ikke kan hjelpe. Man trenger ikke faghjelp til absolutt alt. Unngå også slike vaskeautomater. Ikke bare er det dyrt, men de er ofte også dårlige. I tillegg sliter slik vask veldig på bilens ytre. Ta deg heller en time på en fridag og vask bilen selv.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

4 kommentarer

 • Lagt inn 21:05 - 10.06.2010
  Av: Bjørn

  Forsikringer lønner det seg å “kjøpe” en gang i året, minst. Å være “trofast” hos et selskap lønner seg ikke.

  Bruttern sa ifra til IF at han syntes det begynte å bli dyrt, men “sånn ere bare”. Så byttet han selskap, of sparte 5000 pr. år. DA fikk han tilbud fra IF på det han hadde hatt, 5000 biligere.

  Selv kutta jeg IF etter nesten 30 år, og en pølise fikk ned fra 28.000 i IF til 9.000 i Gjensidige.

  • Lagt inn 07:56 - 11.06.2010
   Av: Sabai

   Enig med deg Bjørn!

   Men det er ikke alltid det lønner seg å bytte hvert år, kanskje kan det å bli totalkunde redusere prisen en god del.
   Når du har planer om å bytte bil bør du ihvertfall sjekke rundt med forskjellige selskap. Det samme om du flytter til et annet sted, da kan det godt være att det “billigste” selskapet blir det dyreste….

   Sabai´s anbefalte artikkel ..Koenigsegg Agera, noen over?

  • Lagt inn 06:50 - 25.06.2010
   Av: Anonym

   [...] [...]

   • Lagt inn 01:16 - 29.12.2010
    Av: fredrik

    Du bør først presse ditt nåverende selskap til å komme med en bedre avtale. Dersom de virkelig tror du vurderer å skifte, vil de ofte gi deg dette.
    fredrik´s anbefalte artikkel ..Sportsfiske etter Makrell og Sei

    (Påkrevd)
    (Påkrevd, vil ikke bli publisert)
    CommentLuv badge


    Anbefalte artikler

     vaskemaskin

     Hvitevarer som julegave?

     Julen nærmer seg med stormskritt og mange lurer sikkert på hva man skal finne på å kjøpe til julegave til familie og venner. Samtidig har


     Syden

     Hvor mye penger trenger man til en sydenferie?

     Det er en del kostnader som må regnes med når man skal ut på sydenferie, og når du for første gang skal ut til det


     Slik blir bilferien din bedre

     Slik blir bilferien din bedre

     Våren er i anmarsj og sommerferien nærmer seg og mange reiser på ferie med bil. Men ved å ta noen forholdsregler kan bilferien gjøres mye mer behagelig.


     buying_car

     Bedre økonomi – bytt til billigere bil

     Mange opplever i løpet av livet å komme i vanskelige økonomiske situasjoner. Det som er litt synd er at folk ikke greier å stramme inn


     SONY DSC

     Gode tips for en perfekt date!

     Den perfekte date! Hvordan en gutt skal gå fram, hva vi jenter liker på en date osv. Jeg kan jo ikke ta alle jenter over


     frokost

     Tips for vektreduksjon: Ikke hopp over frokosten!

     Forsøker du desperat å gå ned i vekt er du slettes ikke alene. De fleste tror at det å spise mindre vil ha en innvirkning


     shoppingtips-kvinner

     Shoppingtips for kvinner

     Det sies at kvinner shopper mere enn menn fordi shopping virker som en skikkelig nedstressing for dem. Dette kan nok stemme, men stemmer nok også


     sommerjobb

     Dårlig med sommerjobb? Vær kreativ og tjen penger

     Sommerferien står på trappene og for den som fremdeles står uten sommerjobb begynner det å haste om man skal ha sjansen til å tjene seg


     Foto:Wikimedia Commons

     Dårlig klima i bilen?

     Synes du klima eller aircondition anlegget i bilen din ikke funger så bra lenger? For att det skal være på topp, trenger det faktisk jevnlig


     koh-chang-thumb

     Koh Chang – tre tips for en super ferie

     Koh chang er en perle av en øy som ligger øst i den thailandske bukta. koh chang har blitt et meget populært feriemål for veldig    Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

    Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.