Tips for vektreduksjon: Ikke hopp over frokosten!

frokost

Forsøker du desperat å gå ned i vekt er du slettes ikke alene. De fleste tror at det å spise mindre vil ha en innvirkning på vekten, men en ting bør du ikke skippe og det er frokosten. Forskning viser at det å hoppe over frokosten ikke hjelper noe på å gå ned i vekt, men kan derimot gjøre deg søvnig, irritabel og lite konsentrert. Frokost er faktisk det viktigste måltidet i løpet av dagen og kan også gjerne kalles hjerneføde grunnet sin viktighet. En god og sunn frokost vil faktisk hjelpe deg i å gå ned i vekt. Forskning viser også at frokosten faktisk er en de måltidene som hoppes over oftest, noe som ganske sikkert kan relateres til dagens hurtige livsstil.

Gjerne er det folk som bor i byer som har en tendens til å hoppe over frokost. De forklarer dette ved at de enten ikke har tid eller at de hadde en sen middag. Andre gjør dette for å beholde en slank figur.
I skarp kontrast til dette sier alle kostholdseksperter at en sunn frokost er essentielt for en sunn og frisk livsstil, og frokosten bør inneholde alle kostholdgrupper som kroppen trenger om morgenen.
Ofte er det ett tidsperspektiv på 12 timer eller mer mellom middag og forkost, noe som ytterligere blir forskjøvet om man hopper over frokosten. Dette har igjen innvirkning på kroppens metabolisme, som fører til at man blir irritabel, søvnig og mindre konsentrert.

Å hoppe over frokost fører også stort sett til at man ubevisst spiser mere under dagens andre måltider, noe som igjen fører til at man legger på seg og ikke tar av seg vekt.
Den beste tiden for frokost er mellom 8 og 10 om morgenen.
En sunn og næringsrik frokost bør inneholde melkeprodukter med kalsium, frukt som epler, bananer, appelsiner og jordbær som inneholder antioksidanter og protein og fiber som man finner i kornprodukter og frokostblandinger.

I det lange løp er det beste å spise en skikkelig frokost for et sunt liv. Det er et engelsk ordtak som går slik: «Have a king sized breakfast, a queen size launch and a dinner fit for a pauper», noe som kan oversettes med : Ta en king size frokost, en queen size lunch og en middag som passer en fattigmann. Lev etter ordtaket og gå ned i vekt uten å la det gå utover din helse!

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

2 kommentarer

 • Lagt inn 21:13 - 04.07.2010
  Av: Sabai

  Bra innlegg! 

  Selv om jeg står opp tidlig eller sent, om jeg er sulten eller mett, hopper jeg aldri over frokosten.
  Frokosten er som bensin for kroppen og er viktig for å kunne prestere utover dagen.

  Sabai´s anbefalte artikkel ..Merking av dekk- hva betyr kodene

  • Lagt inn 01:09 - 29.12.2010
   Av: fredrik

   Frokost er muligens viktig for kropp og hjerne. Det er imidlertid flere eksperet som hevder at du gjerne kan hoppe over frokosten når du slanker deg. Forholdet mellom amtall kalorier du får i deg og antall kalorier du forbrenner er avgjørende. Ikke hvilken tid du tar opp kaloriene.
   fredrik´s anbefalte artikkel ..Sportsfiske etter Makrell og Sei

   (Påkrevd)
   (Påkrevd, vil ikke bli publisert)
   CommentLuv badge

   No related posts.


   Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

   Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.