Rundkjøring: Behersker du det?

Rundkjøring

Det å kjøre i rundkjøring kan være en krevende øvelse for mange, men visste du att det ikke finnes egne regler for rundkjøringer?

I følge Statens Vegvesen gjelder vanlige trafikkregler som må tilpasses bruk i rundkjøring og det er påbudt å bruke blinklys som ellers i trafikken. Slurv med bruk av blinklys er et kjent fenomen også i rundkjøringer men det er svært viktig å bruke det med tanke på en god trafikk-avvikling. Alle har vikeplikt inn mot en rundkjøring, i praksis vil det si fra venstre.

Bruk av blinklys

Skal du til høyre er det en god praksis å blinke i god tid før du nærmer deg rundkjøringen, da viser du tidlig et signal til andre bilførere hvor du skal hen. Ellers skal du også bruke blinklys når du skal ut av rundkjøringen og her i Norge vil jo det si alltid ut til høyre. I større rundkjøringer må man også bruke blinklys om du vil skifte felt, må du skifte felt så husk på att det er du som har vikeplikt. En annen ting som også er en god skikk er i veldig små rundkjøringer når du skal til venstre, er å blinke dit før du kommer inn i rundkjøringen, da det kan være praktisk for andre biler å vite hvor du har tenkt å kjøre.

Plassering

Gir også nyttig informasjon til andre hvor du har tenkt deg hen, reglene fungerer ellers som i et vanlig veikryss. På kjørebane med to eller flere kjørefelt skal kjørende i god tid kjøre inn i feltet lengst til høyre ved utkjøring til høyre for midten av rundkjøringen. Skal man rett fram, velger man det felt som er hensiktsmessig, fortrinnsvis høyre. Skal man lenger enn midten av rundkjøringen, bør kjørende i god tid kjøre inn i feltet lengst til venstre.

God skikk

Avpass farten din inn mot rundkjøringen og husk på att du har vikeplikt for biler inne i rundkjøringen. Og bruk blinklys på riktig måte.

Les også min artikkel om Tips som gjør bilferien bedre og her har du et godt tilbud på to gode bilmagasin!

Webside : Sabai

Bio : "Sabai" er en glad gutt som er over gjennomsnittet interessert i bil, motor og "web business" Har drevet med blogging og bygget opp noen nettsteder det siste året, og min satsing nå fremover er nå www.biltips.net, ett nettsted som fokuserer på nyheter og tips om bil. Liker du BMW? Ja da har jeg også en side for deg: www.bmwm3gt.com

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

Related posts:

  1. Hvitevarer som julegave?
  2. Slik blir bilferien din bedre
  3. Internett og Casinosider
  4. Online Datingtips: Ikke ta det personlig!
  5. Studere i utlandet i 2011?
  6. Yashika leverer det digitale Holga
  7. Kaffe latte
  8. Hvordan bli kvitt kviser
  9. Shoppingtips for kvinner
  10. Dårlig klima i bilen?

Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.