Handelshøyskolen BI – fordeler og ulemper

best_gullpris

Handelshøyskolen BI er stasjonert i følgende norske byer; Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen og Kristiansand. Skolen har i en årrekke utdannet økonomer og andre personer i forskjellige studieretninger og for mange med et dårlig karaktersnitt fra videregående skole vært et helt OK alternativ.

Men burde man egentlig gå på Handelshøyskolen BI når man har andre alternativer?

Svaret er kort og godt; nei, det burde man ikke. Er selv ferdigutdannet ved en av de ledende utdanningsinstitusjonene (offentlig sådan) i Norden og skolen jeg gikk på har en gjennomsnittslønn på 596,000 norske kroner for norske studenter som uteksamineres. BI har til gjengjeld 400,000 – der du allerede sitter igjen med 250,000-300,000 i studielån.

Men det er ikke bare det høye lånet som gjør at du bør holde deg unna Handelshøyskolen BI. Jeg har pratet med en del sjefer som sitter langt oppe i det private næringslivet som kan fortelle meg at svært mange som tar økonomi og administrasjon på BI ikke engang blir vurdert når de søker inn til høyt kvalifiserte stillinger – naturlig nok.

Tok selv et år på BI der jeg fikk A i alle fag, noe som førte meg til den konklusjonen at dette var rett og slett for lett. Alt for mange, og jeg beklager gjerne uttrykket, dumme mennesker får alt for gode karakterer på skolen av den enkle grunn av at det faglige nivået ikke er der det bør være.

Når det er sagt; om du allerede har svært dårlige karakterer fra videregående skole kan det være en grei utdannelse. Ønsker du å surfe deg igjennom enkle eksamener år etter år etter år, så vil du også ha en fordel dersom du velger Handelshøyskolen BI. Men om du skal bli tatt seriøst i det private næringslivet på sikt, så vil jeg anbefale at du holder deg så langt unna som overhodet mulig.

kontaktlinser 150x150 Handelshøyskolen BI – fordeler og ulemper

Ikke vurder å begynn på BI.

Les mer om det: Boikott handelshøyskolen BI!

Jeg kan rett og slett ikke se noen andre fordeler ved å gå på BI enn at du har muligheten til å drikke deg fra sans og samling 4/7 dager i uken og fortsatt få ekstremt gode karakterer med forbehold om at du er smått oppegående.

Anbefalte skoler i Norge og utlandet om du ønsker å studere økonomi:
- CBS (copenhagen business school)
- ASB (Aarhus school of business)
- NHH (Norges Handelshøyskole)
- UIA (Universitetet i Agder)
- Handelshøyskolen i Stockholm

Det skal sies at sistnevnte skole er ekstremt vanskelig å komme inn på i forhold til de andre. Men om du først kommer inn her, så vil jeg anbefale deg å gi det et forsøk.

Webside : pleb

Bio : Forfatteren har erfaring med drifting av nettsteder innenfor reise, og ser på seg selv som godt orientert på dette feltet. Den største nettsiden er nok en portal for ungdom som er glad i sydenturer - og går under navnet Partyferie.com .

Ingen kommentarer

(Påkrevd)
(Påkrevd, vil ikke bli publisert)
CommentLuv badge

No related posts.


Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.