Egen hjemmeside Nettgründer NorskePlugins
Den nakne sannhet Gratis på Nett Videosiden Norsk Nettmagasin 49Studio - Humor & Ironi!
Barnematoppskrifter Suppeoppskrifter Fiskemoro Fotballmoro BilTips
Alt om Pattaya ThailandTur.no Nordmenn i Thailand
Lån uten sikkerhet Tips om forbrukslån
Deksler til Iphone

Hodepine? Dette hjelper mot hodepine

Hjelp mot hodepine

Har du ofte hodepine, eller smerter i nakke eller skuldre? Det finnes mange former for hodepine, og de skal behandles forskjellig. Noen former kan enkelt kureres med en paracet, mens andre krever reseptbelagte medisiner. Naturmedisin, akupunktur og homeopatiske medikamenter kan også hjelpe. Det første skrittet ved behandling er å få stilt riktig diagnose. Når du vet hvilken form for hodepine du har, er sjansen større for at du kan finne en riktig behandling som hjelper. Under har vi tatt for oss de vanligste former for hodepine og hva som kan hjelpe mot de forskjellige hodepinene. Dette er ikke noen fasit, men kun en rettledning, så er du usikker bør du absolutt oppsøke lege, da hodepine også kan være et symptom på mere alvorlige sykdommer.

Spenningshodepine
Føles som et stramt bånd rundt hodet. Den kan skyldes stramme muskler i i blant annet nakke og kjeve. Stress kan også gi spenningshodepine. Spenningshodepine er den mest vanlige formen for hodepine.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Vanlig smertestillende medikamenter som paracet og ibuxm akupunktur, fysioterapi og annen behandling av muskler og ledd. Variert fysisk aktivitet har også god effekt. Gå en tur, og sleng med armene! Avspenningsøvelser, yoga og meditasjon hjelper også mange.

Migrene
Migrene er en kraftig, dunkende hodepine, gjerne fulgt av svimmelhet, oppkast og lyd- og lysømfintlighet. Den rammer kvinner to-tre ganger oftere enn menn. Noen opplever også spiseforstyrrelser. Anfallene varer oftest 12-48 timer.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Migrene bør forebygges. Det finnes en rekke spesialmedisiner mot migrene, og det utvikles stadig nye. Magnesium og urteplanten matrem kan også ha god effekt mot migrene. Riktig kosthold og nok søvn virker forebyggende. Det samme om du forsøker å unngå stress, rødvin, sjokolade og kaffe.

Cervikogen hodepine
(Kalles også nakkehodepine) er den tredje mest vanlige formen for hodepine etter migrene og spenningshodepine. Den er oftest ensidig. Smerten sitter gjerne i bakhodet og stråler derfra mot øyet eller tinningen, og i noen tilfeller også mot skulder og arm på samme side. Det er smertefullt å bevege eller trykke på nakken.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Paracet, ibux og naproxen har god effekt ved anfall. Hvis dette ikke hjelper kan det bli aktuelt med innsprøyting av smertestillende i nakken. Under anfall må nakken holdes i ro. Ellers anbefales variert fysisk aktivitet, avsåenningsøvelser og lett yoga. Kontakt gjerne fysioterapeut for tilpasset treningsprogram.

**annonse**
Alphaomega3 er godt for både kropp og hjerte!

Trigeminusnevralgi
Dette er smarter som går langs trigeminusnerven på den ene siden av hodet. Smerten varer i noen sekunder eller minutter og er skjærende, lynende eller «elektrisk». Den utløses av blant annet kald vind, spising og drikking. Under et anfall trekker musklene i ansiktet seg sammen og gir ufrivillige rykninger. Det er først og fremst eldre mennesker som rammes.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Prøv først og fremst å unngå det som utløser anfallene. Trigeminusnevralgi kan behandles med medisiner eller injeksjoner. I svært sjeldne tilfeller kan det bli nødvendig med operasjon.

Klasehodepine
Denne formen for hodepine gir sterke smerter i tinning og øyehule på en side av hodet. Kjennetegnes av flere anfall etter hverandre. Ofte er det ett til fire anfall i døgnet i perioder på en til tre måneder. Ett anfall varer stort sett mellom 20 minutter og to timer. Klasehodepine er en sjelden form for hodepine og rammer flest menn.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Injeksjon med imigran gir rask og god effekt for de fleste. Hvis det ikke hjelper, finnes flere alternative behandlingsformer, også forebyggende. Snakk med lege eller spesialist i nevrologi.

Medikamentindusert hodepine
Denne hodepinen skyldes for høyt bruk av legemidler ved for eksempel migrene eller spenningshodepine.
hodepine hjelp Hodepine? Dette hjelper mot hodepine
Medikamentbruk må trappes gradvis ned i samråd med lege.

Webside : Picxx

Bio : “Picxx” er redaktør på siden og har driftet en god del nettsider med varierende hell de siste årene. Personlig blogg kan finnes på norskeplugins.com. Har vært administrator, medarbeider og teknisk ansvarlig på forskjellige nettsider og driver i dag også nettverket picxxnetwork.com

1 kommentar

 • Lagt inn 08:53 - 16.11.2010
  Av: emilie

  vil bare rette litt på deg angående spenningshodepine. når man har spenningshodepine så skal man IKKE ta paracet eller ibux. dette er fordi at hodepinen blir verre av det. det du kan gjøre for å forbedre hodepinen er å slappe av, og få nakkemassasje, på sidene av den »strengen» i nakken. det hjelper også å sove, da er det nesten garantert borte når du våkner.

  (Påkrevd)
  (Påkrevd, vil ikke bli publisert)
  CommentLuv badge

  No related posts.


  Norsk Nettmagasin forholder seg til "Det du vil lisensen". Utover dette jobber vi ikke i henhold til noen plakater, men setter ytringsfrihet høyt og all den tid artikler forholder seg til de gjeldende lover for Norsk Nettmagasin, står forfattere på denne siden fritt til å publisere det de ønsker.

  Vi ser gjerne at du som leser også deltar aktivt her på norsk nettmagasin, enten ved å sende inn oppskrifter til oss, foreslå en video i vårt videokartotek eller sender inn et tips til vår tipskiste.